Λιποαναρρόφηση με LASER

Η λιποαναρρόφηση με laser είναι μια νέα εξελιγμένη θεραπεία για την αφαίρεση λίπους. Πρόκειται για μια λιγότερο επεμβατική και ασφαλέστερη διαδικασία, από την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση και μπορεί να διορθώσει περιοχές επίμονου λίπους, ακόμα και αυτές που είναι ανθεκτικές στην άσκηση και τη δίαιτα.

Οι ενήλικες δεν δημιουργούν νέα λιποκύτταρα. Όταν ένα άτομο παίρνει βάρος, τα λιποκύτταρα μεγαλώνουν. Η τεχνική της λιποαναρρόφησης με laser αφαιρεί μόνιμα τα λιποκύτταρα της συγκεκριμένης περιοχής .

Οι ασθενείς δεν υποβάλλονται σε γενική αναισθησία ,καθώς η διαδικασία πραγματοποιείται στην κλινική με τη χρήση τοπικής αναισθησίας και νευροληπτοαναλγησίας.

Αυτό σημαίνει ότι το χρονικό διάστημα αποκατάστασης είναι σχετικά σύντομο, επιτρέποντας στους ασθενείς να επιστρέψουν άμεσα στις συνήθεις δραστηριότητές τους. Η λιποαναρρόφηση με laser μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιοχές όπου η παραδοσιακή λιποαναρρόφηση δεν είναι τόσο αποτελεσματική όπως το πρόσωπο, τα γόνατα, οι βραχίονες καθώς και το πάνω μέρος της κοιλιάς.Το στέλεχος του laser που χρησιμοποιείται είναι πολύ μικρό, γεγονός που καθιστά τον κίνδυνο τραυματισμών πολύ μικρότερο σε σύγκριση με την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση. Ο καθετήρας εισέρχεται στο δέρμα, μεταφέροντας παλμούς laser στα λιπώδη κύτταρα. Το laser διασπά τα λιποκύτταρα, μετατρέποντάς τα σε υγρή μορφή, επιτρέποντας έτσι στη συνέχεια αναρρόφηση, με πολύ μικρότερη ένταση σε σχέση με αυτήν της παραδοσιακής λιποαναρρόφησης. Η ακτίνα του laser προκαλεί και αιμόσταση των μικρών αγγείων που βρίσκονται στο λίπος με αποτέλεσμα λιγότερη αιμορραγία, οίδημα σε σχέση με την κλασική λιποαναρρόφηση.Η μέθοδος αυτή, είναι πιο ευνοϊκή για τον ασθενή, καθώς δίνει την εντύπωση της φυσικής απώλειας βάρους.

Επιτρέπει επίσης στο δέρμα να αναζωογονείται , αποφεύγοντας σημαντικά τον κίνδυνο περίσσειας δέρματος, κάτι που εμφανίζεται μερικές φορές στην παραδοσιακή λιποαναρρόφηση.Η λιποαναρρόφηση με laser αφαιρεί σημαντικό μέρος του υγρού λίπους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Το υγρό λίπος που παραμένει, απορροφάται από την κυκλοφορία του αίματος μέσα στις επόμενες 12- 16 εβδομάδες, γεγονός που επιφέρει συνεχή βελτίωση. Ωστόσο, καλύτερα αποτελέσματα παρατηρήθηκαν μετά το πέρας λίγων μηνών, λόγω της σύσφιξης που προκαλείται στο δέρμα.

Η θέση μας στο χάρτη