Αιδοιοπλαστική

Ονομάζουμε, τη χειρουργική επέμβαση που ως στόχο έχει :
-την αισθητική αποκατάσταση των δύσμορφων ιστών στη περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας (Πλαστική Χειλέων / Labiaplasty),

-την επανόρθωση του κόλπου μετά από χαλάρωση είτε μετά την γέννηση παιδιών,είτε λόγω ηλικίας (Πλαστική Κόλπου / Vaginoplasty).

-αποκατάσταση ή ενίσχυση του σημείου G για μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατά το sex .

Η υπερτροφία ή η ασυμμετρία των χειλέων, πολλές φορές προκαλούν πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, ερεθισμό ή το τρίψιμο με την άσκηση ή άλλη δραστηριότητα, αντιαισθητική εμφάνιση και διόγκωση στα στενά ρούχα ή μαγιό. Μερικές γυναίκες αποφεύγουν την άσκηση ή άλλες δραστηριότητες ,ακόμα και την σεξουαλική επαφή λόγω της αμηχανίας σε σχέση με το περίγραμμα ή το μέγεθος του αιδοίου αλλά πολύ περισσότερο λόγω έντονου ερεθισμού ή πόνου στην περιοχή. Επίσης την οδηγούν σε μειωμένες ενδυματολογικές επιλογές και σε χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με μείωση του μεγέθους και τη βελτίωση της συμμετρίας των χειλέων , με αποτέλεσμα να έχουν έχουν μια εμφάνιση υψηλής αισθητικής .

Η αποκατάσταση των ιστών που τυχόν δημιουργούν λειτουργικά ή και αισθητικά προβλήματα είναι πλέον εφικτή και αποσκοπεί στην αναμόρφωση, βελτίωση της εμφάνισης των μικρών και μεγάλων χειλέων του αιδοίου, αλλά και των δυσμορφικών ουλών της περιοχής του περινέου. Η επέμβαση διαρκεί 1-2 ώρες με τοπική αναισθησία και νευροαναλγησία χωρίς παραμονή στην κλινική και η ασθενής μπορεί μετά από μια ημέρα να επανέλθει φυσιολογικά στις καθημερινές της ασχολίες. Τα ράμματα είναι εσωτερικά και απορροφήσιμα , ενώ η σεξουαλική επαφή επιτρέπεται μετά από 10 περίπου ημέρες.

Όταν υπάρχει χαλαρότητα στο άνοιγμα και τα τοιχώματα του κόλπου, συνήθως μετά από φυσιολογικό τοκετό που προκαλεί το τέντωμα όλων αυτών των ιστών / μυών, αλλά και λόγω μεγαλύτερης ηλικίας, επιβάλεται η πλαστική κόλπου (Vaginoplasty). Επιπλέον πολλές φορές η περινεοτομή που απαιτείται κατά τον τοκετό δεν επουλώνεται σωστά με αποτέλεσμα να κανει το πρόβλημα αισθητικά μεγαλύτερο.

Η πλαστική του κόλπου (Vaginoplasty ) είναι μια διαδικασία που σφίγγει τον κόλπο καθιστώντας πιο σφυκτούς τους μύες του πυελικού εδάφους μεταξύ του κόλπου και του ορθού από το εξωτερικό άνοιγμα (περίνεο) σε περίπου 5-7 εκατοστά μέσα στον κόλπο και έχει σαν αποτέλεσμα να παρέχει αυξημένη τριβή και αίσθηση κατά την επαφή για εσάς και το σύντροφό σας, αλλά και την αισθητική αποκατάσταση άλλων δυσμορφιών.  

Μια επίσης αποτελεσματική , κυρίως ως προς την λειτουργικότητάς της , είναι η τεχνική της ενίσχυσης ή αποκατάστασης του σημείου G για μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατά το Sex . Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ενός μικρού εμφυτεύματος σιλικόνης σε μέγεθος φακής , υποδόρια και περίπου 4-5 cm μέσα στον κόλπο .

 

Η θέση μας στο χάρτη